Førerkort for snøscooter

Siden 2008 har Ål vidaregåande skole drevet førerkortopplæring på snøscooter.

Denne opplæringen skjer på Dagali flyplass. Denne vinteren har interessen for å ta førerkort for snøscooter økt sterkt. Vanligvis har det vært arrangert tre kurs i året, men dette siste året regner vi med å kjøre seks kurs. Det er nok liten tvil om at den økende interessen henger sammen med at Klima- og Miljødepartementet ga 108 kommuner en prøveordning i forhold til å etablere snøscooterløyper til fornøyelseskjøring.

Kurset som Ål vidaregåande skole arrangerer, er et 13 timer langt teoretisk- og praktisk kurs. Etter bestått kurs kan kursdeltakerne selv melde seg opp for Statens vegvesen og avlegge prøven som gir førerkort.

Den praktiske opplæringen skjer på deler av området til Dagali flyplass og på en privat skogsbilvei. Det er det satt opp ulike hinder som kursdeltakerne må kunne forsere. De må bl.a. kunne takle å kjøre over snøhauger, kjøre i sidehelling, passere rundt ulike kjegler som er satt ut, de må også ha kontroll over bremselengden. Det er kjøring med opplastet slede langs vei og i terreng samt løssnøkjøring. Alle må også kunne skifte drivreim.

Vil du vite mer om denne saken så kan du gå inn på følgende lenker: 

Hallingdølen, video: http://hallingdolen.no/section/Video/1016&videoid=2292

Nasjonen, artikkel: http://www.nationen.no/reportasje/kjorer-for-s-%e2%80%a8i-forarkortet/

 Laagendalsposten, video, artikkel: http://www.laagendalsposten.no/nyheter/er-du-klar-for-mer-av-dette-1.8253908


Publisert 28. januar 2014, oppdatert 8. november 2019.