"Blå Prøysen" i Ål Kulturhus

Elevene ved Ål videregående skole fikk oppleve de fire musikerne Amund Maarud, Henrik Maarud, Erik Harstad og Egil Stemkens fremføre egne tolkninger av et knippe av Prøysen sine tekster.


Disse fire er alle anerkjente bluesmusikere, og tekstene til Prøysen har dermed fått et mer rockete og bluesaktig preg. Det er ikke de mest kjente Prøysentekstene som er plukket ut, det er de mørkere og litt mindre kjente. Vi møter med andre ord en mørkere og mer alvorlig Prøysen enn det vi kanskje er mer vant til. Tekstene som var valgt ut kledde den rockete og bluesaktige formen.

Tekster som ble fremført var bl.a. "Visa om løgna", "Skaff meg en synder" og "Blåøygd jævel". Tolkningene som ble servert i Ål kulturhus svingte og hadde skikkelig trøkk, og de ga publikum god grunn til å storkose seg og være fornøyd med forestillingen. "Blå Prøysen" leverte varene.

Dette er en del av Den kulturelle skolesekken, der formålet er å gi barn og unge muligheten til å oppleve kultur. Forestillingen gir også grunnlag for videre arbeid på skolen bl.a. innenfor fagene norsk, samfunnsfag og musikk.


Publisert 11. februar 2015, oppdatert 8. november 2019.