Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten er på skolen stort sett hver onsdag kl 08-14. Se oppslag for datoer. Du behøver ikke bestille time, det er bare å banke på døra. Skolehelsetjenesten er gratis.

Skolehelsetjenesten er et lovfestet tilbud til alle elevene på skolen. Skolehelsetjenesten driver ikke behandling, men gir råd og veiledning, og kan ved behov henvise videre.

Du behøver ikke avtale time på forhånd, bare bank på døra. Du får ikke fravær fra skolen når du er hos skolehelsetjenesten. Når besøket ditt er over får du en bekreftelse på at du har vært hos oss. Denne leverer du til lærer eller kontaktlærer.

Du kan komme til skolehelsetjenesten med både fysiske, psykiske og sosiale problemer. Det kan være fysiske plager, vanskelige hjemmeforhold, rusproblemer, depresjon, angst, voldsproblematikk, spiseforstyrrelser eller spørsmål om prevensjon.

Det vanligste er at elevene har individuelle samtaler, men vi har også tilbud om gruppesamtaler for deg som har behov for det.

Vi kan skrive ut resept til deg på prevensjon, og vi har kondomer du kan ta med deg.

Vi kan også ta tester som for eksempel graviditetstester og klamydiatester.

For russen har vi informasjon om meningokokkvaksine. Vi kan også utføre vaksineringen.

Vi som jobber i skolehelsetjenesten er helsesøster, psykiatrisk sykepleier, lege og fysioterapeut. Vi har også et nært samarbeid med PPT. Vi har taushetsplikt, og helsetjenesten er gratis.

Du kan treffe oss på telefonnummer 99287853.

Helsestasjonen for ungdom har åpent annenhver mandag fra kl. 14.30-16.30 (i ukene 16-18-20 osv.)

Publisert 13. september 2012, oppdatert 13. august 2019.